© Rootsville.eu

Victories At Sea (UK)
tiltle: Everybody's Lost And All I Want Is To Leave
music:
release date: february 21, 2020
label: Gentlemen Recordings
info artist: Victories At Sea

© Rootsville 2020


Victories at Sea komt uit het betonnen paradijs van Birmingham en combineert een levendige combinatie van brutalistische elektronische haken, stijgende post-punk gitaren en dolore woordspelingen. Na onlangs te zijn verdedigd door onder meer de NME, The Guardian, Clash Magazine en XFM's John Kennedy, zag de band in november 2015 hun debuutalbum ‘Everything Forever’ op Static Caravan Recordings.

Geschreven in de afgelopen twee jaar bij een verlaten staalfabriek in Digbeth, en opgenomen in de vochtige kelder van een oude fluitfabriek in de diepten van de industriële noordelijke wijk van de stad, was het onvermijdelijk omarmen van de donkere geluiden en onderwerpen. Maar met teksten die vaak raken aan zaken als liefde, verlies en eenzaamheid, is dit een record dat is ontstaan ​​uit een cathartische affectie van hoop en escapisme. Het is ook een spannende strakke en dansbare reis, de band heeft hun disco-noir uitgebreid gereisd in het Verenigd Koninkrijk en Europa (met edities als EDITORS en Savages) en verdiende het respect van zowel fans als tijdgenoten. Hun debuut-EP ‘In Memory Of’ kreeg de band de aandacht die het verdiende, met name via 6music, en bouwde op zijn beurt de perfecte basis voor het te volgen album.

Ze hebben invloeden die variëren van Mogwai tot Factory Floor, Slowdive tot The Chameleons, maar Victories at Sea zijn veel meer dan alleen de som van hun delen, met originele, opwindende songwriting die zijn popgevoeligheden nooit verliest. Opvallende nummers zoals ‘Up’ en ‘Poles Apart’ tonen de band op hun meest dansbare, met grote refreinhaken en machine beats die tijdloos verslinden en toch onmogelijk zijn te vergeten. Terwijl het album tien nummers opbouwt richting het crescendo, zien 'Sirens' en 'Future Gold' beide Victories at Sea meer ingewikkelde muzikaliteit en atmosferische soundscapes verkennen die zich door lagen van indrukwekkende elektronica en zwaar beitste gitaren bouwen, met de bedoeling om sonisch te boeien en je te laten dansen in gelijke mate is dit een record met echte veelheid, diepte en hart.

Op 21 februari 2020 brengt Victories at Sea hun nieuwe album Everybody's Lost and All I Want Is to’ uit. Dit album is bedacht en gerealiseerd als een statement. Een permanente marker van het hoogtepunt van de mogelijke creatie van het trio, een eerlijke en directe uitdrukking van de collectieve kracht van de drie bandleden. Het is meer dan een verzameling liedjes, het staat als een collectief van artistiek werk dat op elk punt is ontworpen om een ​​geloof te tonen in de kracht van het album, de kracht van muziek, de kracht van woorden. Iets moois dat voor altijd zou blijven.

tracks: